Kano Events en Groepstochten

U kunt  kiezen uit:

  1. Kano Events & Groepstochten, al dan niet in combinatie met een andere activiteit
  2. Verhuur Canadese Kano varen, ook trailer met kano’s behoort tot de mogelijkheden
  3. Cursus Canadese Kano varen

Canadees- en kajakvaren zijn verschillende disciplines van de kanosport. De canadese kano is een open boot, en geeft daarmee een veilig gevoel. Je gaat 2 of 3 personen in de kano en met een goede samenwerking kun je een heerlijke tocht maken langs mooie plekken op het Oostvoornse of Brielse Meer of evt. elders op locatie.

nordic-kano-2008-054

In combinatie met….

Ook leuk om te combineren met andere activiteiten zoals een GPS Event of een Kaart en Kompas Wandeling of andere workshop zoals Chi Walking of Nordic Walking.  Zo vaar je heen met de kano’s en ga je terug wandelen in de vorm van een leerzame en leuke clinic.

Met de GPS of kaart en kompas gaat u een mooie en afwisselende wandeing maken om vervolgens met de kano verder te gaan.
Kiest u voor een GPS hunt dan krijgt u extra uitdagingen onderweg met verschillende opdrachten en indien gewenst een competitie-element. Ook kan dit nog extra gecombineerd worden met extra teambuildingopdrachten onderweg. Al varend en/of wandelend gaat u leuke opdrachten vervullen en breinbrekende puzzels oplossen.

Verhuur

De kano-trailer kan ook in zijn geheel gehuurd worden.

Cursus

Daarnaast is er een speciale cursus mogelijk bestaande uit een aantal privé-lessen. Indien u zelf een groep heeft bestaande uit 6 personen kan deze cursus georganiseerd worden. In overleg bepalen we de data.

Mogelijkheden

  • Kano Events zijn ideaal voor groepen als berijfuitje of een gezellige workshop met vrienden of familie.
  • U dient wel in het bezit zijn van een zwemdiploma.
  • De tijdsduur kan variëren van 1 uur tot 3 uur of een hele dag met of zonder extra instructie.
  • Kanotochten kunnen ook gecombineerd worden met andere activiteiten
  • Informeer naar de mogelijkheden en/of actuele prijzen bij Energia Buitensport of mail info@energia-buitensport.nl

Omgeving per kano verkennen

Het eiland Voorne staat bekend om haar diversiteit: strand, duinen, zee, meer en bos maken het eiland zeer aantrekkelijk om per kano ontdekken.
Energia heeft als vaste locatie het Brielse Meer en Oostvoornse Meer waar gevaren kan worden langs mooie natuurrijke plekken waar je normaal ter voet of met de fiets niet komt. Ook kun je varen naar eilandjes om bijvoorbeeld lekker te picknicken, maar je kunt ook strandjes of restaurantjes aandoen die aan het water liggen.
Ook kun je dit te combineren met een overnachting in een kleine huisje aan het Meer of groepsaccomadatie die ca. 80 personen kunnen herbergen

Daarnaast is het altijd mogelijk om o.l.v. van een instructeur met een groep op pad te gaan voor een leuke tocht.

Het Oostvoorns Meer is ideaal voor de beginnende kanovaarder en/of natuurliefhebber; deze omgeving kenmerkt zich door haar natuurschone en verscholen plekjes met rust, ruimte en diverse vogels. Het vaarwater is rustig want motorvaart is er verboden.

Het Brielse Meer is een uitgestrekt water met diverse eilandjes waar je naar toe kunt varen. Motorvaart is hier toegestaan.

In beide gebieden kun je er ook heerlijke wandelingen maken in de bossen van het Zuid Hollands Landschap en Natuurmonumenten. Ook fietsers kunnen hier hun hart ophalen. In de nabije omgeving bevinden zich enkele pittoreske dorpjes, en niet te vergeten het idylissche en historische vestingstadje Brielle.

 

Extra informatie

Locatie:

Oostvoornse Meer/ Brielse Meer

Prijs:

op aanvraag